CHP'nin Yalova milletvekili adayı Tahsin Becan, katıldığı yayında HDP ile ittifakları sorulunca verdiği cevaba başka Karadenizliler ve toplumun bir çok kesiminden tepki geldi.
Konuşmasında "Bize HDP ile kol kola girdiniz diyorlar, ben de onlara şunu soruyorum, Karadenizlilerin yüzde 5'i PKK'dan beter" dediğini iddia eden Yalova Karadenizliler Derneği, CHP'nin Yalova milletvekili adayı Tahsin Becan’ı kınıyan bir açıkalama yaptı.
Yalova Karadenizliler Derneğinde yapılan basın açıklamasında konuşan başkan İbrahim Bayzan, CHP Yalova milletvekili adayı Tahsin Becan’a tepki göstererek şu ifadelere yer verdi “Millet İttfakı Yalova Milletvekili Adayı Tahsin Becan seçime 2 gün kala, HDP ile yaptıkları ittifakı temize çıkarmaya çalışırken; "Karadenizlilerin %5'i PKK'dan beter, ne biliyorsunuz?" şeklinde bir açıklama yapmıştır.
Karadeniz halkının hiçbir zaman terörün, teröristin yanında olmadığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Tarihi kahramanlıklarla, nice şehitlerle dolu olan, milli duygularından asla şüphe duyulmayan Karadeniz halkına yapılan bu ithamı, iftirayı kabul etmemiz mümkün değildir.

EREN BÜLBÜL'ÜN TOPARAĞININ EVLADIYIZ
Bizler Eren Bülbül'ün doğduğu, büyüdüğü ve şüphe duymadan şehadete eriştiği toprağın evlatlarıyız. Bizler, vatan için gözbebeği evlatlarını gözünü kırpmadan feda edebilecek kahraman anne babalarız. Çanakkale'de, Dünya Harbinde, Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz'da ve nice alçakla mücadelede en öndeydik, en önde olmaya devam edeceğiz. Karadeniz yiğit memleket sevdalılarının toprağıdır ve bu toprak şehit kanları ile sulanmıştır.

DESTEK VERENLERİ LANETLİYORUZ
Değil PKK, devletin karşısında olan hiçbir oluşumla, terörle, siyasi partiyle dahi anılmamız mümkün değildir. Biz bu vatanın öz evlatlarıyız. Teröre, teröre destek verene ve onu meşru kılmaya çalışan zihniyete lanet ediyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıralarını incitmeye, onların kemiklerini sızlatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu yapan da, niyeti olan da öncelikli olarak karşısında bizi bulacaktır.
Sırf PKK'ya şirin görünmek, 3-5 tane daha oy devşirebilmek ve aleni ortakları HDP'yi meşru göstermek adına atılmış bu çirkin iftirayı en sert şekilde kınıyoruz.