“İsrail, Büyük Bir İnsanlık Suçuna İmza Atmıştır”

Güçlü, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında savunmasız sivilleri hedef aldığını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlediğini vurguladı. İsrail’in 7 Ekim’i bahane ederek soykırım suçunu örtbas etmeye çalıştığını belirten Güçlü, bu tarihin İsrail’in katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin arttığı bir dönem olduğunu söyledi.

“77 Yıllık İşgal ve Zulüm Tarihi”
Güçlü, 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsedildiğini, milyonlarca Filistinlinin topraklarından edildiğini, haklarının ve mallarının gasp edildiğini ifade etti. Uluslararası toplumun bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba sarf etmediğini ve Batılı devletlerin İsrail’i kınama cesareti bile gösteremediğini belirtti.

“İsrail, Nazi Almanyası’ndan Farksızdır”
İsrail’in, Nazi Almanyası gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahip olduğunu söyleyen Güçlü, İsrail’in Ortadoğu’da istikrarsızlık ve kaos kaynağı olduğunu vurguladı. İsrail’in durdurulmaması halinde tüm bölgeyi ateşe atacağını belirten Güçlü, “İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!” dedi.


Stratejik Boyutlar ve Türkiye’nin Gücü
Güçlü, konuyu insani boyutlarının yanı sıra stratejik boyutlarıyla da ele aldıklarını belirtti. İsrail saldırganlığının ülkemize de yönelebileceği riskini gördüklerini ve vadedilmiş topraklar safsatasının içine Türkiye topraklarını da katan bu suç şebekesinin planlarının farkında olduklarını söyledi. Stratejik hazırlıklarını yapan bir ülkenin özgüvenini taşıdıklarını, ancak toplumsal istikrarın da hayati olduğunu bildiklerini ifade etti. Güçlü, vatandaşları uluslararası tehditler konusunda tek bir cephede birleşmeye davet etti.

“Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız”
Cumhurbaşkanının yıllardır tekrar ettiği “bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” şiarını bir ahitleşme olarak gördüklerini belirten Güçlü, güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölge hem de insanlık için hayati olduğunu vurguladı. Filistin davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanının küresel çeteler ve yerli işbirlikçileri tarafından hedef alındığını ifade etti.

“Filistin, Tüm İnsanlığın Vicdan Davasıdır”

Filistin’in sadece bir coğrafi bölge ya da halkın mücadelesi olmadığını, tüm insanlığın vicdan davası olduğunu belirten Güçlü, Filistin’in bağımsızlık mücadelesinin evrensel insan hakları mücadelesi olduğunu söyledi. İsrail’in işgal politikalarına ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğini vurguladı.

Kamuoyuna Saygılarımızla
Güçlü, açıklamasını “Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” ifadeleriyle sonlandırdı.