AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, 14 Mayıs seçimlerinin ardından İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda; İl Başkanı Umut Güçlü, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, 28. dönem milletvekili adayı Erhan Dede ve partililer de hazır bulundu.

Parti teşkilatlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden İl Başkanı Umut Güçlü, “14 Mayıs seçimlerinden AK Parti olarak başarıyla çıktık. Vatandaşımızın feraseti bize bu başarıyı tekrar nasip etti. Bir kez daha şunu anladık ki; vatandaşlarımız yaşatılan tüm algı operasyonlarına rağmen sağduyusunu göstererek Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühlerini ortaya koymuştur. Tüm hemşerilerime, Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Milletvekili Meliha Akyol, ise yaptığı konuşmada “Yüzyılın seçiminin birinci bölümünü tamamladık. Nezaket, saygı ve sevgi çerçevesinde bir kampanya yürüttük. AK Parti seçimlerin okulu. 3 vekilimizle beraber aramızdaki muhabbet üst seviyedeydi, sakince bir seçim geçirdik. Yarım kalmış bir işimiz daha var; onu da 28 Mayıs’ta inşallah başarıyla sonuçlandıracağız” dedi.

‘Büyükgümüş “Türkiye’nin dört bir tarafından, büyük bir destekle yolumuza daha güçlü bir biçimde devam ediyoruz’


Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, sözlerine, vefat eden Yahya Pekdemir’e rahmet dileyerek başladı. “Davamıza çok büyük hizmetler etmiş, çok kıymetli bir büyüğümüzdü” diyen Büyükgümüş, “Helallik etme hususumuzu yerine getirdik. Böylesine adanmış yürekler ve davamızın çınarı diye tabir edebileceğimiz, ağabeylerimizin, ablalarımızın uzun yıllar vermiş olduğu hizmetleriyle, partimiz, davamız, medeniyet mücadelemiz bu noktalara kadar geldi. Türkiye’nin dört bir tarafından, büyük bir destekle yolumuza daha güçlü bir biçimde devam ediyoruz. Yahya amcamıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Seçim sürecini sadece oy bekledikleri bir zaman dilimi olarak değerlendirmediklerini belirten Büyükgümüş, “Yaptığımız ve yapacaklarımızı, vatandaşlarımızın ne beklediğini, ne hissettiğini, bu çalışmalara nasıl katkı sunacağını bilen, katılımcı demokrasi ile kendi siyasetine yön veren, milletten aldığı destekle yola devam eden siyasi bir kadroyuz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

“Tüm teşkilatımızla çok heyecanlı bir süreci geride bıraktık. 3 vekil adayı olarak aramızdaki kardeşlik  teşkilatımızla birlikte olan güçlü birlikteliğimiz; aramızdan birilerinin makama geldiği bir oyun değil. Biz bunu bir dava ve medeniyet mücadelesi olarak değerlendiriyoruz. Bizim inanmış kadrolarımız var. O inanmışlığı ve adanmışlığı da Yalova’nın her köşesine gittiğimizde gördük”


Milletvekili Büyükgümüş, daha sonra şunları söyledi: “2018 seçimlerinden bu yana ittifaklar sistemi, siyasi partilere, seçim kanuna dahil oldu. Cumhur İttifakı olarak da; Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ile birlikte bu süreci götürdük. Bizlerle birlikte yürek yüreğe verdiler; Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için birlikte mücadele ettik. Sonucu değerlendirdiğimizde; biz Erhan Bey’le 5 sene birlikte çalıştık. Hakikaten Yalova’mıza şimdiye kadar yaptığı hizmetlerle arzu ettik ki şehrimize milletvekili olarak da hizmet etmesi mümkün olsun. Bu hususu önümüzdeki seçimlerde tamamlama azmi ile yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın burada seçimi önde tamamlaması bizim için güçlü bir sonuç ve moral oldu. Önümüzde bir seçim daha var. Bir kez daha sandık başına gideceğiz. Gönlümüzden geçen yüzde 50’nin üzerine çıkmaktı; inşallah teşkilatımızla, Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.”